Selasa, 16 Julai 2013

video
Gold Pin...Terjah subuh selepas bersahur....hihihihihi

Salama Ramadhan Al Mubarak..

Muda Ara..anak kepada Tom Krus sya..pembaka warna kuning,nak kluar seko ara,seko kuning..
 Gold Pin..anak kepada Kuning pembaka dari reban Bukit Bunga,Kelantan..hihhiihi
Anak2 baru yang sedap mata memandang..Alhamdulilah....

Selasa, 8 Januari 2013

Asssalamualaikum dan selamat sejahtera semua...

      Tahun 2013 baru je mula melabuhkan tirainya.So rasanya tidak terlewat untuk saya mengucapakan SELAMAT TAHUN BARU pada anda semua...
Maaflah sebab lama sangat tak update blog,masa amat mencemburui saya...cewahhh..

     So,apa perkembangan terbaru ia?Hhhhmmmmm,rasanya biasa2 je.Cuma upgrade ayam di reban jelah..Alhamdulilah,nampak gayanya pelaburan pertengahan tahun lepas mula menampakkan hasilnya.Syukur kepadaNya yang Maha Pencipta dan Maha Pemberi kerana memberi saya Rezki di awal tahun ini dengan kemunculan beberapa ekor anak ayam yang sedap mata memandang.Insyallah,akan sya uploadkan dari masa ke semasa..

   Dan dikesempatan ini juga saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih yang tak terhingga kepada rakan2 semua kerana sudi menjadi sahabat,memberi tunjuk ajar dan nasihat serta berkongsi tentang ilmu2 DUNIA SERAMA INI...

   Semoga ikatan persahabatan ini berkekalan selamanya...Insyallah....

Berikut dilampirkan bersama beberapa keping gambar buat tontonan anda semua...

Sekian,semoga kita berhubung lagi....

P/S : Dah macam karangan bebudak sekolah rendah le pulak....hahahahaha....


Khamis, 22 November 2012

Assalamualaikum,dan slamat sejahtera semua...fuh,lama betul sya xupdate blog ni...dh lupa le pulak caranya....hihihi...maaf la pada smua pmbaca,sbb lama mnyepi...lagi pun xde cita mnarik pun utk d kongsi..Apa kabo ayam2 d reban sya ye x?ada ke lagi,atau udah pencen main serama ni ? kikikiki
Untuk pngetahuan smua,ayam2 d reban sya telahpun habis kna pnyakit awal tahun ni..tu sebab sya snyap..rasa nk pencen pun ada sebab sedih..huhu..tp dah nama pun hobi main ayam serama,xkn nk patah smngat kot btl x?so,sya pun terjah la reban2 otai yg rapat  dgn sya...hihihi...
Hasilnya? hihihi...biarlah gambar je yg crita... zaaasssss.....!!!!!

Selasa, 6 Mac 2012

Dimanakah kepala pergi ?

Salam semua.Induk selam dan bergaya..rata2 sekarang ni smua breeder akan cuba menghasilkan produk yg terkini iaitu kaki tinggi,leher panjang,dada bidang & jalan melonjak,selam tarik dan sebagainya..jadi,saya pun tak ketinggalan untuk mencuba seterusnya melihat hasil yang akan keluar nanti.Cuma nasib je yang menetukan menjadi ke tak.Ada tips2 yg diberi oleh pengadil & sifu2 otai kepada saya.So,harap2 menjadilah hendaknya..Aminnn.....


Induk ni datang dari pantai timur,ada 4 ekor semuanya,Insyallah,saya akan cuba "mengeksperimen"kesemuanya..yang pasti,kompem jadi ayam ...hahahaha.....

Jumaat, 10 Februari 2012

Santai petang...


Salam semua..petang smlm takde wat pe,balik koje pun awal,jengok reban saja je bawak klua seko2..kira punya kira tak sangka banyak juga kat reban ni.hihihi...
Pesan "SIFU" saya = jual la yang mna tak bekenan dah,bagi kat orang lain sama.proses yang baru "....
masalahnya smua sya bekenan...hihhii....
Tapi nasihat orang lama kena dengar juga ...so,ada le beberapa ekor yang nak saya lepaskan..So,Insyallh,posting akan dtg akan sya uploadkan gambar2 ayam yang akan dilepaskan...huhuhuhu.....

Selasa, 7 Februari 2012

Pindah reban...


Salam semua..lama betoi tak update blog ni..udah bz je mana nak dibuatnya iye tak..?takde pe cita mnarik pun untuk dikongsi bersama..just update gambar diatas keturunan 'U' yg dah slamat sampai ke reban barunya..harap Tuan yg baru ni dapat cross & proses baka ni sebabnya semasa berada ditangan saya anaknya cantik2.cuma umur je tak panjang sebab saiznya kecik sangat.kalau pandai masukkan ibu yang sesuai,dengan izi Allah,mnjadilah hendaknya..semoga hobi serama ni tiada kesudahannya..sama2 le kita memeriahkannya...hahahha...